+4 0728 228 199     +4 0728 228 192

SUPORT CLIENȚI

  PRIMA PAGINĂ  |  PREZENTARE FIRMĂ  |  PUNCTE DE LUCRU  | CONTACT

Copyright 2018 - PANEVADA ProdCom SRL


Print
Share on Facebook
Share via e-mail
N   V   D

IZOLAȚII TERMICE

PRODUSE PANIFICAȚIE

SERVICE AUTO ȘI ITP

MOBILIER

MATERIALE DE CONSTRUCȚII

SERVICII

MOBILIER LA COMANDĂ

TÂMPĂRIE LEMN STRATIFICAT

Termosistem recomandat de noi


 1 Tencuială decorativă

 2 Amorsa pentru exterior

 3 Strat de armare:

         A) Ana 14 masa de şpaclu

         B) Plasa armare din fibră de sticlă

         C) Ana 14 masa de şpaclu

 5 Placă polistiren expandat/extrudat+ dibluri


 6 Ana 17 adeziv de polistiren

 7 Profil de începere a montajului

 8 Zidărie


Sfatul specialistului


  În textul de mai jos vă prezentăm recomandările noastre pentru realizarea unui termosistem durabil şi de calitate superioară. În ajutorul dvs. pentru consultanta şi suport vă stă la dispoziţie

 Ing. Liviu Istrimschi

                                           tel. 0728 228 199     Pentru realizarea unei termoizolaţii trainice şi de calitate, trebuie să fii foarte atent la câteva aspecte importante ale montajului, precum şi la calitatea materialelor folosite. Fii atent la paşii corecţi ce trebuie parcurşi şi încearcă să nu faci nici un compromis, nici în privinţa corectitudinii executării paşilor, dar nici de la calitatea materialelor folosite.

     Lista materialelor necesare pentru execuţia corectă a unui termosistem:

     - Amorsa – măreşte aderența adezivului cu care se fixează polistirenul la suprafaţă suport;

     - Profil de soclu – are rol atât de susţinere, dar şi de ghidaj;

     - Adeziv pentru polistiren – unul din cele două elemente cheie cu care se asigură lipirea polistirenul pe pereţi;

     - Dibluri speciale pentru polistiren – ancorează şi fortifică fixarea polistirenului pe suprafaţa suport;

     - Masa de şpaclu – împreună cu plasa din fibră de sticlă, constituie stratul de armare pentru întreaga suprafaţă izolată cu polistiren;

     - Plasa din fibră de sticlă – consolidează stratul de armare şi previne apariţia crăpaturilor ulterioare ce ar putea fi generate de diverşi factori de mediu;

     - Profilul de colţ – contribuie la obţinerea unor colţuri perfecte la îmbinarea a doi pereţi, fără denivelări sau crăpături;

     - Tinci/glet de finisaj – se poate folosi opţional, dacă suprafaţa stratului de armare nu este foarte netedă şi obligatoriu în cazul în care optezi pentru un finisaj lis cu vopsea lavabila;

     - Amorsa – sporeşte considerabil aderența şi rezistenţa în timp atât a vopselei sau tencuielii decorative, cât şi a culorii acesteia; vopsea/tencuială decorativă – rol de protecţie al întregului sistem, dar şi estetic.

     Fiecare element în parte, alături de expertiză montatorului, trebuie să fie de cea mai bună calitate. Orice compromis în privinţa unui singur element poate duce la fisuri ce pot compromite întregul sistem.

     

     Etapele de montaj ale termosistemului

     

     1. Pregătirea suprafeţei

     Construcţii noi

     Priceperea constructorului este foarte importantă. O zidărie din cărămidă sau BCA realizată cât mai drept şi corect, precum şi turnarea cât mai ordonată a stâlpilor şi grinzilor au un rol esenţial în determinarea consumurilor de materiale necesare termoizolării. Cu cât pereţii au mai multe neregularităţi, cu atât mai mare va fi consumul de materiale folosite ulterior în montarea izolaţiei, pentru a obţine un perete final impecabil. Înainte de a aplica plăcile de polistiren pe faţada, asigură-te că ai îndepărtat toate resturile de mortar friabil precum şi orice urmă de praf, grăsimi, resturi de materiale. În caz contrar pot apărea în timp probleme de aderentă. Pentru suprafeţele noi din beton aplica o amorsă BetonContact pentru sporirea aderenței.

    Construcţii vechi

    Îndepărtează tencuiala veche. Datorită supunerii de-a lungul timpului la factorii de mediu, aceasta îşi pierde din rezistenţă. Chiar dacă acum poate părea suficient de bună, în timp poate ceda şi poate cauza desprinderea termosistemului. Pentru a asigura o bună aderenţă la suprafaţă, aceasta trebuie să fie portantă, neîngheţată, uscată şi curata. Îndepărtează praful, rugina, grăsimile, sarurile, etc.

    1. Amestecul se poate realiza manual, cu ajutorul unui amestecător la turaţie redusă sau cu maşina de tencuit pentru tencuieli gata preparate.

    2. Montarea profilului de soclu

    Soclul locuinţei tale trebuie să fie puţin mai retras faţă de restul faţadei. În cazul în care nu se prezintă astfel, întreaga apa, rezultată din intemperii, se scurge pe acesta şi cauzează distrugeri serioase în decursul a câţiva ani. Este recomandat să izolezi soclul cu polistiren extrudat cu o grosime mai mică decât a polistirenului expandat folosit la izolarea faţadei.

    Profilul de soclu se montează la baza ariei care urmează să fie termoizolate, cu ajutorul diblurilor, din 30 în 30 de centimetri. Grosimea profilului de soclu se alege în funcţie de grosimea plăcilor de polistiren. Este foarte important ca acest profil să fie montat perfect orizontal, de aceea foloseşte o nivelă atunci când îl fixezi. El determină corectitudinea din punct de vedere geormetric a montajului întregului sistem.

    3. Pregătirea adezivului

    4. Montarea plăcilor de polistiren

    Adezivul se aplică intre placă şi suport într-o cantitate care să garanteze o bună lipire şi stabilitate sistemului (3 – 5 kg/m2). Se recomandă aplicarea adezivului pe întreaga suprafaţă a plăcii sau în apropierea perimetrului exterior al acesteia şi în 4 – 5 puncte interioare acestuia.Se montează primele plăci de polistiren începând de la colţul clădirii, din partea de jos. Al doilea rând de plăci se aşează astfel încât colţul unei plăci din al doilea rând să cadă la jumătatea laturii superioare a plăcii din rândul inferior. Polistirenul expandat trebuie să fie prins în cordon continuu şi tip cărămida (latura mai lungă să fie paralelă cu solul). Nu aplicaţi niciodată adeziv intre laturile plăcilor de polistiren, ci plăcile se vor aşeza întotdeauna cu laturile alipite între ele. Atenţie la montarea în jurul golurilor din pereţi (uşi, geamuri). Nu îmbina niciodată 2 plăci în dreptul colturilor de geam sau uşa. Trebuie

Întotdeauna să decupezi o placă astfel încât o placă să îmbrace singură un colţ de gol în perete. Izolaţia termică se aplică şi la glafuri.

    5. Fixarea diblurilor

    Diblurile se montează în medie 6 buc/m2. Asigură-te că diblurile au lungimea necesară. În cazul în care diblurile sunt prea mici exista riscul că plăcile să nu se prindă foarte bine de perete şi să nu facă faţă unui vânt puternic. Deşi pare foarte solid acest sistem (adezivul de prindere ajuta foarte mult la rezistenţa lui) în timp, atât datorită intemperiilor, cât şi unor dibluri necorespunzătoare, sistemul de poate desprinde în întregime de pe faţada casei.

    6. Realizarea stratului de armare

    După montarea plăcilor şi fixarea lor suplimentară cu dibluri, se prepară masa de şpaclu. Se aplică cu ajutorul unei mistrii metalice primul strat continuu de masă de şpaclu. Dacă montarea plăcilor a fost corectă, suprafaţa trebuie să fie cât mai plană. Întinderea uniformă a stratului de armare va contribui la obţinerea unui aspect final al faţadei cât mai neted. Peste acest prim strat se aşează plasa din fibră de sticlă, peste care se aplică al doilea strat de masă de şpaclu, nivelat cât mai bine. Faşiile din fibră de sticlă trebuie să se suprapună la îmbinări pe o distanţă de cel puţin 10 cm. De asemenea, colţurile golurilor din pereţi (uşi, ferestre) trebuie armate suplimentar cu bucăţi de plasă pentru prevenirea apariţiei fisurilor. Foarte important este faptul că pe colţurile casei trebuie montate profile de colţ (din PVC sau metalice) cu plasa din fibră de sticlă. Aceste colţare au rol de protecţie şi rezistenţa a colturilor la eventuale lovituri, dar şi rol estetic, asigurând un colţ perfect neted şi rezistent în timp.

    7. Finisarea

    Este indicat să aşteptaţi cel puţin 30 zile de la montarea termosistemului înainte de a realiza finisajul, pentru a permite uscarea în profunzime a stratului de armare. În tot acest timp trebuie să protejaţi faţada împotriva conditilor atmosferice neprielnice.


 | Tablă și accesorii acoperiș | Adezivi | Gresie și faianță |

 | Izolații Termice | Materiale Diverse |