+4 0728 228 199     +4 0728 228 192

SUPORT CLIENȚI

  PRIMA PAGINĂ  |  PREZENTARE FIRMĂ  |  PUNCTE DE LUCRU  | CONTACT

Copyright 2018 - PANEVADA ProdCom SRL


Print
Share on Facebook
Share via e-mail
N   V   D

TÂMPLĂRIE DIN LEMN STRATIFICAT

PRODUSE PANIFICAȚIE

SERVICE AUTO ȘI ITP

MOBILIER

MATERIALE DE CONSTRUCȚII

SERVICII

MOBILIER LA COMANDĂ

TÂMPĂRIE LEMN STRATIFICAT

Lemnul Emana -

Sănătate, Energie și Frumusețe

Lemnul stratificat a apărut odată cu înţelegerea comportamentului structurii lemnoase în ideea de a asigura stabilitate în timp produselor din lemn, realizarea de elemente unice din lemn dar şi că tendinţa modernă în amenajări a evoluat.   Aplicabilitatea nu are limite. Azi întâlnim elemente din lemn stratificat în viaţa de zi cu zi la tot pasul.    Mobilier, construcţia de maşini, instrumente muzicale, materii prime pentru construcţii, instrumente medicale, echipamente sportive, etc, toate folosesc lemnul stratificat ca material de neegalat în proprietăţi, design şi calităţi.


Ce este lemnul stratificat?


 Scopul stratificării lemnului este de a elimina tensiunile interne din cadrul fibrei lemnoase, tensiuni care de cele mai multe ori determina modificări ale structurii lemnului, ducând la strâmbări, încovoieri, pierderea cotelor iniţiale. Aceste obiceiuri au condus la ideea că lemnul "lucrează" în timp.

  Elementele de lemn stratificat folosite în procesul de producţie al ferestrelor şi uşilor din lemn cu geam termopan, au în componența lor, de obicei, trei straturi de material lemnos, lipite adesea cu adeziv pe bază de apă din normativul D4, rezistent la umiditate. Se consideră că cele trei straturi, lucrând independent, anulează tensiunile interne din cadrul lemnului, asigurând o stabilitate prismelor.

  Pentru ferestre din lemn stratificat cu geam termopan, cotele finite sunt 68 mm lăţime şi 78 mm înălţime, iar pentru uşi, 68 mm lăţime cu 110 mm înălţime, acestea fiind standardele folosite de majoritatea ţărilor europene
  Se ştie că lemnul este o materie organică, naturală ce provine din plante lemnoase, fiind compus în majoritate din celuloza şi lignina. Lemnul are o structură anatomică specifică fiecărei specii de arbore, astfel încât acestea pot fi recunoscute în funcţie de diferenţele structurale. Descrierea ştiinţifică a structurilor lemnului şi de determinarea speciilor de arbori tine de anatomia lemnului.

 Obţinerea lemnului stratificat începe cu debitarea primară a buştenilor în bucăţi de diferite dimensiuni şi grosimi în funcţie de tipul de lemn stratificat urmărit a se produce.

După ce acesta a fost uscat şi adus la o umiditate relativă de 8-12% conţinut de apă, în prima etapă urmează finisarea reperelor ce urmează să formeze structura de lemn stratificat, urmărindu-se asigurarea planeităţii suprafeţelor respective.


Lemnul stratificat pentru ferestre şi uşi


  Elementele astfel obţinute se lipesc (stratifica) între ele utilizând diverşi adezivi speciali pentru lemn, prin presare la rece sau la cald cu prese speciale şi menţinerea în această poziţie un timp ce variază funcţie de tipul adezivului, temperatura mediului şi a presei, esenţa etc.

 După "eliberarea" materialului din presă, acesta mai poate fi supus unei adjustari a cotelor, rezultând produsul finit în stare de materie primă.

GAMA  DE PRODUSE  

  Dea lungul timpului ne-am diversificat activitatea si am fabricat o gamă largă de produse din lemn. Dintre cele mai importante produse pe care vi le oferim la ora actuală vă amintim urmatoarele:

• Ferestre din lemn stratificat cu geam termopan
• Uşi din lemn stratificat cu geam termopan
• Ferestre din lemn masiv
• Uşi din lemn masiv simple şi cu decoraţiuni
• Balustrade
• Scări interioare


LEMN STRATIFICAT


  Materialul numit lemn stratificat oferă multiple avantaje faţă de lemnul tradiţional: este mai puternic, mai drept, mai uniform. Datorită structurii sale compacte, aproape compozite, o structură din lemn stratificat nu se deformează, nu putrezeşte şi nu lucrează în timp.

  Cu puţin timp în urmă în ingineria aviatică la construcţia avioanelor se folosea cu preponderenta lemn stratificat datorită proprietăţilor sale excepţionale. Astăzi datorită evoluţiei tehnologice aveţi ocazia să beneficiaţi de tâmplărie din lemn stratificat certificat de un institut european din Germania, cu geam termopan.

  Lemnul este singurul material care şi-a dovedit calitatea şi proprietățiile sale deosebite de-a lungul sutelor de ani.   Superioritatea lemnului stratificat este dovedită nu numai de eleganță ci şi de rezistenţă lemnului în timp. Există lemn vechi de peste 500 de ani. Evident trebuie să investiţi în ceea ce s-a dovedit.

  Lemn stratificat înseamnă un material contemporan de top rezultat prin procese tehnologice de vârf ce extind şi maximalizează proprietăţile lemnului tradiţional şi elimină în totalitate defectele acestuia păstrând în acelaşi timp cele trei calităţi tradiţionale: respiraţie, căldură, nobleţe.


Geamuri

Uși exterior

Uși interior

Alege Calitatea !